Min flod flyter mot dig

Sextio dikter av Emily Dickinson på både svenska och engelska. För alla Dickinson-älskare, nuvarande och blivande. Med biografi och utförliga förklaringar av Dickinsons engelska, vilket gör boken extra värdefull för alla språkintresserade.

Poeten Emily Dickinson levde i nordöstra USA mellan 1830 och 1886. Under hennes livstid publicerades endast några få av hennes nästan 1800 dikter. I våra dagar hyllas hon som en av de största amerikanska diktarna.

Min flod flyter mot dig innehåller sextio dikter på engelska och svenska, som förmedlar allt från djupt allvar och passion till humor och ironi. De flesta återges här för första gången på svenska.

Boken fördjupar läsarens engelskkunskaper och känsla för poesins uttryckssätt. Dikterna har fotnoter som gör det lättare att förstå Emily Dickinsons språk. Efter dikterna finns fylliga kapitel om dikternas form och språk och om arbetet med att översätta dem. Där finns också en biografi över Emily Dickinson. – Inbunden med vackert skyddsomslag, 174 sidor.