Annika Thunström

En tänkt sommarsäsong i orange uniform 1979 kom att bli ett halvt liv i Ving för Annika Thumström, först som vingvärd och rundtursfärdledare på Mallorca, Kreta, Samos, Ceylon, i Agadir, Bulgarien, Algarve, Athen/Egina och Paris varvat med studier på Journalisthögskolan, sedan som lärare på Vingskolan Cypern 1985.

Efter en utflykt till Scanair återvände hon till Vings reklamavdelning för att författa Ving- Guider och katalogtexter. Under sju år var hon redaktör för personaltidningen VingNews innan hon efter examen från IHR, Institutet för Högre Kommunikation och Reklam, fick ansvaret för VingGolf och senare även Small World.

Annika var med när Ving blev en del av SAS Leisure och senare köptes av brittiska Airtours men lämnade företaget 1998. Hon lockades snart tillbaka till chartervärlden från arbetet som intendent på Stockholms golfklubb och var under en kort period marknadschef och senare sverigechef på Apolloresor.

Idag verkar Annika som kommunikationskonsult i egna företaget Klargöra. Hon utbildar i ledarskap och förändringsprocesser och är UGL-handledare, Försvarets upplevelsebaserade kurs i ledarskap med fokus på gruppers utveckling. Särskilt intresserar hon sig för hur hjärnan styr oss människor – oftast utan att hjärtat förstår varför.

Dessa kunskaper ledde henne fram till insikten om Vings framgångsformel: Att arbeta med människor istället för mot dem, en modell som är applicerbar i de flesta verksamheter, och där den skriftliga kommunikationen bara är en del för att skapa engagemang och förmåga.