Recensioner

”Är både en guide- och upplevelsebok. Från fjällfolk till fjällfolk förmedlas tips och upplevelser: erfarna fjällmänniskor, både kända och okända, skriver i boken om oförglömliga stunder på platser de hittat lite vid sidan av de vanligaste lederna.

Ett genomgående budskap är att man bör ta god tid på sig i fjällen. Lägger man in några extradagar ges möjlighet att besöka smultronställen i fjällvärlden som är lättillgängliga men ändå okända.

Den innehåller både fotografier och kartor med färdbeskrivningar och symboler för turernas karaktär och hur ansträngande de är. Boken är läsvärd även för den som inte fjällvandrar men vill veta lite om sällan besökta trakter i Sverige. – – –

Göran Fagerströms erfarenhet är att man utan att utsätta sig för fara kan göra små avstickare från de vanligaste lederna och kanske upptäcka ” världens vackaraste tältplats ”på en utsiktstopp eller ett strilande vattenfall i en sidodal. Boken är full av sådana tips.”

Dagens Nyheter


”Boken är illustrerad med instruktiva kartor och svart-vita fotografier, tagna av respektive författare. I sista kapitlet recenseras kortfattat några äldre och nyare guideböcker för fjällvandrare, böcker om fjällnaturen och om samer och nybyggare. Ett omfattande register avslutar denna förnämliga bok om erfarna fjällmänniskors finaste turer, som oftast gått vid sidan av de rösade lederna och bjudit på oanade naturupplevelser.

Boken vänder sig främst till den som har en viss fjällvana men som vill få ut mera av turerna genom att lämna de upptrampade stigarna.”

Bibliotekstjänst

Paket med alla tre fjällsmultronböckerna för bara 249 kr! Gå till Beställ