Car Parts

PARADISETS BILSKROT

Möt 12-årige Nunzio, som måste sommarjobba på pappas bilskrot. Han upptäcker en död man i bagageutrymmet på en gammal Pontiac, men hinner inte slå larm innan bilen pressas ihop till ett paket plåt. Nunzio har livlig fantasi och ingen tror honom. Så småningom lyckas han övertyga några. Jakten på gåtans lösning går i en gammal industristad utanför New York och avslöjar allt otäckare maffiametoder och korruption.

Möt Nunzios osannolika spanargäng:

– Danny Boy, hans storebror, skolans fotbollsstjärna som skadade sig och nu drömmer om att bli skådespelare

– Fritaxichauffören Johnny Mae, en svart kvinna från den amerikanska södern, som drömmer om att bli sångerska

– Före detta polisen Angelo, totalförlamad avlägsen släkting till Nunzio, som hoppas få utreda ett nytt fall.

Alla har de sina drömmar.

Car Parts – Paradisets bilskrot är både en thriller och en bok om att leva i två kulturer. Den är en stark berättelse om den amerikanska smältdegeln, om de italiensk-amerikanska invandrarnas rötter i det gamla landet och om mångkulturell tolerans.

Huvudpersonen Nunzio kommer du att älska: Han ska konfirmeras till hösten men plågas av sin vidskeplighet och vaknande sexualitet. Trots sina unga år ser han klarsynt på människorna omkring sig: familjen, släktingarna, kamraterna.

Italiensk-amerikanen John Fusco är etablerad producent och manusförfattare i Hollywood. Han ligger bakom Spirit: Stallion of the Cimmeron, en tecknad film från Steven Spielbergs Dreamworks. Car Parts – Paradisets bilskrot är hans första roman. Den har också kommit ut i Tyskland, Holland och Japan.